Sümer Okulu, Cumhuriyetin 100. Yılında Yapay Zeka ile En İyi Görseli Hazırlama Yarışması Düzenliyor.

Cumhuriyetin 100. yılında, Sümer Okulu öğrencilerine hem tarihi duygularını canlandırmayı hem de teknolojik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir fırsat sunuyor. Okul, yapay zeka ile en iyi görseli hazırlama yarışması düzenleyerek öğrencilere komut yazma becerisi kazandırmayı ve milli duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu yarışma, öğrencilere hem teknolojiyi kullanma hem de milli kimliklerini keşfetme fırsatı sunarken, aynı zamanda eğitim-öğretimde yeni fırsat ve imkanlara erişme imkanı sağlıyor. Proje, şu anda sadece Sümer Okulu içerisinde gerçekleşse de, ileride daha geniş bir platformda seslerini duyurabilecekleri bir ortam yaratma amacını taşıyor.

Sümer Okulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama ve öğrencilerin tarihi duygularını canlandırma amacıyla büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Okul, geleceğin teknolojisi olan yapay zeka ile öğrencilerin yaratıcılığını ve teknolojiye olan ilgilerini bir araya getiren bir yarışma düzenliyor. Bu yarışma, öğrencilerin hem milli duygularını güçlendirme hem de teknolojiyi kullanarak yeni şeyler öğrenme fırsatını sunuyor. Öğrenciler, yapay zeka algoritmalarını kullanarak belirlenen konu başlıklarına uygun en iyi görseli oluşturacaklar. Bu süreç, öğrencilere bilgisayar bilimi, kodlama ve yapay zeka gibi alanlarda pratik beceriler kazandırırken, aynı zamanda Türk tarihine ve kültürüne daha derinlemesine bir bakış açısı kazandıracak. Sümer Okulu'nun bu tür etkinliklerle öğrencilerinin yaratıcılığını ve teknolojiye olan ilgilerini teşvik etmesi, aynı zamanda eğitim-öğretimde yeni fırsat ve imkanlara erişme konusundaki kararlılığını da ortaya koyuyor. Bu yarışma, şu anda sadece Sümer Okulu içerisinde düzenleniyor olabilir ancak ileride bu tarz etkinliklerin daha geniş bir platformda ses getireceğine inanılıyor.

27-02-2024

Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 13:49 - Görüntülenme: 45